Med Berlingo på Mustangtreff

   Så var dagen kommet, klart for å reise oppover til Elverum og Mustang Speed Week! Ole Kristian hadde allerede i lange tider spurt om når vi skulle pakke. Tar jo ikke all verdens av tid å stappe med seg noen t-skjorter, shortser, underbukser og sokkepar, så vi rakk den biten greit samme morgen;-)


Klar for tur

 



Første og eneste stopp, Espa for boller og kaffe

 


  Ankom Elverum og hotellet vårt ,Scandic Elgstua ved 12-tiden. Rommet var klart så det var bare å bære opp "all" bagasjen, for så å koste videre mot sentrum der herlighetene befant seg.  Nå er ikke Elverum så veldig digert og selv for tomlinger på tur, så fant vi veldig lett frem til hvor vi skulle. Når man også raskt ser Lillegul så vet man at her er det. Første vi møter på er eieren, Richard. Blid og hyggelig som alltid! Han hadde en kjempeoverraskelse til oss; vi skulle få låne en cabriolet 66-modell til cruisingen senere på dagen, av en som ikke skulle kjøre selv! Det var jo virkelig for godt til å være sant, men plutselig så står man der, her er bilen og her er nøklene!

 

Hey, hey, bil  og med nøkler i hånd. Den observante ser at kjerrringa har på seg skjørt også, ikke for å ha pønta seg, men det er faktisk veldig behagelig når det er varmt og man er på tur. Believe it or not!

 

 


  Før nøkkelen skulle prøves var det god  tid til å se seg rundt, og det bare strømmet på med biler som stilte opp i Storgata. Et utrolig mangfold av modeller og farger! Vi hadde en klar favoritt i både år og modell før vi dro, men jammen meg er det mye annet vakkert også som så absolutt hadde vært JA TAKK!

 



 

Tett i tett med biler, og "akkurat sånn vi vil ha mamma!"

 

 
Man blir sulten av å være på tur, så Mustangburger var jo et klart valg

 

   Så var øyeblikket kommet, det var klart for å sette seg i bilen. Ganske spennende ja, første gang man i det hele tatt skal starte opp en Mustang! Bilene stod tett i tett, og man skulle gli sakte avgårde i virvaret. Automat og ikke kjent med hvordan den ville oppføre seg, men det gikk helt smooth og brummet nydelig gjorde den også. Vi gliste så bredt hele veien opp til Starmoen at vi var helt tørre i kjeften etterpå.

 

 
Vi skal ut å kjøre!

 

  På Starmoen  var det ferdighetskjøring denne kvelden. En og en bil skulle kjøre på kortest mulig tid gjennom en bane. Etter hvert ble det mye blårøyk, akkurat slik vi liker det.

 



Kuuult!

 



Etterpå var det å kjøre skjønnheten tilbake, og tilfeldighetene gjorde at vi fant parkering rett foran vår forlatte Berlingo. Litt mer bil, den første her;-)

 



Parkeringen ved hotellet, skiller seg noget ut ……………

 
Badekar a`gitt. Ole påsto at han ikke hadde badet i badekar siden han var dritliten, så han måtte bade ……….leeeeeeeeeeeeenge.

 



  Dag 2. Var å reise opp til Starmoen igjen. I dag var det Street Legal og Ole håpet å få sitte på med Lillegul. For å få lov til det må man få seg engangslisens og der er det visse krav. Etter mye om og men så gled han igjennom, fant Richard og plass i første løp var sikret. Etter hvert viste det seg at det til sammen var 37 unger som ville det samme, og ettersom Lillegul ble "syk" forholdsvis tidlig, så har Ole nå lært at det er ikke dumt å være tidlig ute!

 






Gutta står ute på stripa og det er rett før de skal starte

 

 
Superfornøyd gutt etter endt løp! Video av ferden ligger på FB. Han er godt kledd, ikke fordi det er uggent, men det er et krav.  


Resten av dagen var det å se på både kjøring og alt det vakre som stod utstilt, Her var det mye bra!!




Linet opp, alle årsmodeller, varianter og farger. Til høyre her gnafser Ole i seg en elgburger

 

 

 

 



 




 
 
Det er så vakkert!








 "Vår" bil på fredag

















 









  


   Etter finalene var det godt tid til å slappe av på hotellet og Ole fikk tatt seg et bad igjen. På kvelden var det klart for premieutdelinger, vinnere av beste biler, for kjøring osv, og en mer uformell del som Richard stod for.

 








                        



 

  Så begynner han å prate om noe som høres veldig kjent ut....jada det er oss han forteller om. Opp må vi og jammen ender vi opp med premier. Ole får en flott bil,( som han lagde garasje til da vi kom hjem) og jeg en caps!

 

 


 
              Kanskje ikke helt vanlig syn en lørdags kveld i Elverum...eller andre steder

 

Etterpå var det band på scenen, men etter hvert så tuslet vi litt rundt i gatene, for her stod de spredt omkring, den ene lekkerbisken etter den andre.
 
 
Vi fant da en som var til salgs,
men blir kanskje å gå litt drøyt ut med en 2016 modell til 1,3 mill?

 
  Etter en god natts søvn og en deilig frokost var det bare å pakke sammen og tusle hjemover. Vi har fått sett mye, og også lært litt. Dette ga mersmak, og neste år hadde det vært artig å ankomme i en bil av rett merke.
 







Noen foretrekker havutsikt, andre utsikt over byen. Vi likte denne utsikten!

 
 
Ole Kristian og Richard Bugge Andersen. En kul fyr som virkelig sørget for at helgen ble kanonbra for oss!

 






September 2018:

 

  Har for alvor startet jakten på egen bil. Har vært innom flere modeller og årganger. Har nesten blitt kjøp på et par, men av ulike grunner har det ikke blitt noe. Kanskje like greit? For uansett hvor pen og rå en bil er, så trekkes jeg enten jeg vil det eller ei, mot førstegenerasjonen.
  Den store drømmen er selvfølgelig en Fastback fra 67-68. Er vel ingen som har så flott bakende som dem.
Får jo rent tårer i øya, av et slikt syn

Hadde muligheten på en riktig skjønnhet, Drømmebilen, med virkelig stor D, men lærte da noe jeg ikke visste, lån til veteranbil fungerer helt annerledes enn vanlig billån. Derfor ble det ikke noe av, kommer ikke over den med det første. Med alle andre utgifter, ville det blitt noe over smerteterskel, må bare innrømme det.. Kan jo ikke ha det slik at kidsa må sitte hjemme å glo, for muttern har  en ekstra bil i garasjen! Har jo ikke blitt helt spenna gærn heller. Så hva ser jeg etter nå? Er ikke riktig Convertible person føler jeg. Lekre biler, men med jobb utendørs så får jeg liksom nok frisk luft, og er vel  litt mer mot "røff og tøff" enn "søndagspen" ;-) Må vel også si at jeg har bittelitt lyst til å prøve Street Legal en gang, bare sånn for å ha prøvd det også.







Så det må bli en 65-68 HT!




  • Gjerne litt tøff av utseende (striper el.l),  litt "racing look", men absolutt intet krav.
  • God stand på alle måter, klar til å brukes. Litt småtteri som enkelt kan fikses er ok, men  restaureringsprosjekt er ikke aktuelt.
  • Ikke rust. Er ute etter bil, ikke blomsterkasse
  • Liker å kjøre bil "på ordentlig", så manuelt gir er så absolutt å foretrekke.
  • Kan ikke tenke meg noe mer kos enn å vaske/polere/vokse bil, så hel lakk uten større skader er en fordel. 

  Har du noe som kan minne litt om det jeg ser etter, og tenker på å skille deg av med den, ta kontakt!!! Av praktiske årsaker, så er Østlandsområdet det greieste....men for den rette kan man jo utvide horisonten(men da må det være wow og hjertebank ved første blikk)

 
Kan love kjærlig pleie og selvfølgelig tak over hodet hele året!

 

 



 

 
 
 
 
 
 
 
 



 




































Kommentarer

  1. Ser fram til treff og cruising med dere nå Mustangen er på plass og, ikke minst, side om side på stripa!

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper å finne noe brukbart snart! Guttungen lurer på om du tar med " sitt inn2 neste år. har vel ikke helt trua på mora;-)

      Slett
    2. Hils og si at DET skal vi få til!!! Brum brum :-)

      Slett
  2. Heisann....Herleg opplevelse du skriv om,blir reint misunneleg...:)...Eg er ei vestlandsjenta som bur i Telemark og som har elska Mustang sia eg var liten..spesielt Fastback-66 modell,då eg sjølv er 66 modell..:).....Blir kalt Mustang Sally pga av min vel store interesse......Køyrer te vanleg rundt i ein Audi A4 stasjonsvogn,som har diverse mustang merker rundt om,dessutan har eg limt fast 4 stk Mustang leikebilar på dashbordet...tre litt store og ein liten...:)......Seier Audien min er ein Mustang i forkledning....(Ulv i fårekle liksom)....Kanskje eg skulle tatt meg ein tur te Elverum te neste år....Hadde vel ikkje klart å komt meg heim etterpå...alt for mykje fine bilar...hihi.....

    SvarSlett
    Svar
    1. Du må ta deg en tur neste år! Mye flott og se, og enda mer hekta blir du;-)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sommerbil, Wunderbaum og varm bikkje

Hunderfossen

En nervøs pessimist på bedringens vei