Jula er over og et nytt år igang!

   Da er jula definitivt over for denne gang, og når den var over så kom snøen ! Får vel begynne der jeg sluttet sist kanskje, og da var det bittelille julaften. Den store dagen kom og det var fullt program her fra morgen til kveld. Selv startet jeg med en spinningtime klokken 6:30 på morgenen, godt med alt som er gjort! På formiddagen var det klart for første omgang med nisse, tradisjonen tro skal jo gubben som holder til i låven ha grøt.

Nissen sover og venter på noe godt
 
 
   Utover dagen verket det mer og mer i gutta og dagen ble nok lang. Ikke var det et alternativ for dem å gå ut heller, for der regnet og blåste det i alle retninger. Skikkelig utfyselig og julestemningen var ikke akkurat på topp da jeg gikk tur med fullt regnutstyr og klissvåte hunder etter få meter! Men omsider kom kvelden og en ny nisse banker på! Vegard hadde hele dagen vært kjepphøy og sagt at nissen var utkledd og bare hadde maske. Det ble stille fra den kanten etter hvert når det dukket opp en kar med skjegg som satt fast og huden var ikke av plast....
 
 
 
Ole hilser pent på nissen
 
  Juleuka gikk og plutselig kom nyttårsaften. På ettermiddagen gikk vi oss en tur til et svært tre i skogen som er pyntet med lys. Det var utskeielsen den dagen...resten av kvelden var rolig her. Hermann som opplevde sin første nyttårsaften tok det hele med stor ro. På en kveldlufting smalt det godt da han la kabler, men han kikket bare opp og forsatte rolig med sitt.
 
 
  Her blir julepynten til 20.dag jul, og da var det visst nok. Når 3-åringen tynt ber om at jula snart blir fjernet er det vel på tide? To feriedager gikk med og nå er huset i vanlig modus igjen. Resten av uka har mer eller mindre blitt tilbragt i traktor, både i og utenfor arbeidstid. Jeg ønsket meg snø, og da kom den selvfølgelig i mi vaktuke. " Vanlig" brøyting er realt, men i tillegg har vi også en kunstgressbane som skal være brukbar fra tidlig ettermiddag til langt på kveld + hele helgedagene. Med brukbar så begynner den å bli mindre brukbar når det er over 3 cm, så da blir det noen timer med snøflytting... 
 
Det var det for denne gang. Ute snør det fortsatt, og heldigvis går jeg av vakt i morgen tidlig. Hvor mye som kommer i natt avgjør om det er ut og kjøre ved 4-tiden ...så er det værsågodt neste!
 
 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hundesex i -20 +

Hunderfossen

En nervøs pessimist på bedringens vei