Brent gummi og lekre hester!

  Er vel ingen hemmelighet at jeg liker biler, gjerne litt spreke farger og godlyd. De fleste har vel fått med seg, eller i alle fall hørt om Børning 1 og 2, to norske bilfilmer som virkelig har det meste. Action, humor, kjente gode skuespillere og masse flotte biler! Har du ikke hørt om dem eller tenker herregud, så drit i å lese videre. Jeg fikk med meg eneren da den kom og selvfølgelig nummer to. Ole Kristian fikk se dem i fjor sommer (da 7 år), og ble vel ganske fort hektet . En av hovedrollene kan man vel si er "Lillegul" en Ford Mustang Fastback 67 modell. En lekker sak, som ikke bare er til pynt, men kjører også løp. Bilen har jo liksom vært litt uoppnåelig, har jo sett den på film og greier!






 
   Nå hadde det seg slik at det skulle være stor bilutstilling i Vikingeskipet på Hamar. Vi skulle dit, rett og slett for å se på skinnende skjønnheter av alle slag. Etter hvert dukket det opp reklame for at Lillegul skulle komme, og man kunne også få sjansen til å sitte inne i bilen! Halleluja!...helt til jeg så at det var kun den ene dagen, for den skulle på et annet arrangement på søndagen. Som utgjort og inne i gamperævva uflaks! Vi kunne bare ikke på lørdag. Man svipper ikke bare innom Hamar når man skal i konfirmasjon i en helt annen retning. Var jo bare å snuse opp, hvor skulle Lillegul? Joda, han skulle på Mustangklubbens vårtreff i Ski. Dukker man bare opp der, eller? Sendte en melding for sikkerhets skyld, og joda, det var bare å komme! Planen var; først Ski, se på bilen over alle biler, og deretter Hamar. Kom aldri lenger enn Ski a gitt.


 
   Der stod den, ensom i garasjen sin. Vi stod der og kikket og gikk etter hvert lenger og lenger inn, visste jo ikke hva som var greit liksom. Men så dukket Richard, eieren opp, og det tok ikke lang tid får guttungen satt fastspent i Lillegul og der ble han det meste av dagen (ja, fikk sneket til meg noen minutter jeg også da)


Drømmer vel sitt







Ole Kristian og Richard Bugge Andersen, Lilleguls eier og en hyggelig kar

   Dagen gikk og vi fikk med oss det meste. Mye pent å se, handlet litt og satt i Lillegul. Både jeg og guttungen er enige om en ting, ny eller gammel bil, ikke lett å velge, pene på hver sin måte. Men er jo noe eget når de eldre bilene brummer litt da.

Søren ikke lett å si hvem som er penest


Barnerommet med den kuuuleste klokka


   Det nærmet seg slutten av dagen og folk begynte å dra hjem. Ikke ofte jeg er blant de første som kommer og blant de siste som drar, er gjerne motsatt  ;-) Men nå begynte ting å skje. Ukebladet Vi Menn var til stede og de skulle ta noen tøffe bilder for de dro. Richard skulle lage litt røyk med en ny siklelekker sak, og jammen havnet Olemann i den bilen.



Nam nam, eyecandy for a mor


  Det viste seg at det nye gliset var ordnet slik at det ikke kunne bli noe morokjøring, men redningen stod i garasjen. Lillegul gjorde jobben, og Ole Kristian fikk jammen meg sitte på der også. Skal si det ble brent noe gummi ja! Kan vel ikke få en bedre dag enn dette.



  Det som nå har skjedd er at vi begge er helt hekta på Mustang og er helt sjuke på bil. Innrømmer glatt at jeg har vært på Finn.no flere ganger …..Men en slik bil i god stand og av den årgang og farge man ønsker er ikke noe som står i kø akkurat. ..og prisen er også et eget kapitel. Gubben og Vegard mener vi er splitter pine gale, men det har jeg jo hørt ved flere anledninger før, og når alt kommer til alt så er vi nok ikke så gale allikevel. Er det noe bedre å være helt opphengt i overbetalte mannfolk i kortbukser som løper rundt etter en ball og er opptatt av sveisen sin, piper og ligger rett ut om de brekker en negl?  Så langt er Ole  juniormedlem i klubben og neste gang jeg "skal innom banken" blir det vel et medlemsskap på meg også. …Så får vi jo bare se hvordan ting utvikler seg.
 
 Turen til Ski var bare starten .I går var vi på Street Legal i Fredrikstad. Rett og slett billøp som foregår slik at to og to kjører sammen bortover et langt rettstrekke. Det blir tatt tider og her teller både reaksjon og man skal komme nærmest mulig en satt tid i sin klasse. Det var mye brent gummi og gromlyder! Flere Mustanger stilte og selvfølgelig, vår helt . Ble lørdagsmiddag på McDonald`s langs E6 og hjemme litt over klokka 22. En utmerket lørdag.








   Nå blir vel neste Elverum i juli tenker jeg . Speed Week Mustang treff over flere dager. Kan jo ikke gå glipp av det. Mye pent å se på blir det helt sikkert og Olemann har avtale med Richard om å sitte på i løp.

Er klar for hest igjen, denne gangen ingen dølagamp, men en Mustang:-)















Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sommerbil, Wunderbaum og varm bikkje

Hunderfossen

En nervøs pessimist på bedringens vei