Biler, regn og cognackuler.


  Så var det lørdan` og ut på tur igjen. Foreløpig siste planlagte for i år. Turen gikk til Halden, nærmere bestemt Fredriksten festing og mustangtreff. Er noe slikt som må til for å få meg ut av hiet. Etter det, en tur innom Sverige....
  Her hjemme skinte solen fra skyfri himmel, vindstille og alt lovte for en vakker sommerdag nok en gang. Vi, altså jeg og Olemann som vanlig, reiste lystige av sted i shorts og t-skjorter. Jo lengre ned i Østfold vi kom, jo flere skyer og gråere ble det. Vel fremme var det rett og slett helt overskyet og faktisk litt kjølig drag i lufta. Vi tuslet omkring og så på den ene flottere bilen enn den andre. Mange som falt i kategorien: ja den kunne det vært moro og hatt.....Og så plutselig falt første dråpen, og vips så regnet det ordentlig og det var ikke lett yr heller. Søkte ly oppe i festningen og kikket litt rundt der oppe. Spennende historie for en 8-åring, og en annen gang, i tørrere vær, blir vi nok der lengre.


Måtte prøve gapestokken, og der stod han jo godt !

Den ene godsaken etter den andre.



  Regnet så ikke ut til å gi seg, verken ifølge yr.no eller med et blikk oppover. Dermed fant vi vår egen bil, som fortsatt er av feil merke, og dro mot det store utland, Sverige. Jeg er overhodet ikke blant kjøtt og flesk shopperene, men noen bokser med Pepsi Max er jo alltid kjekt å ha. Når man først har kjørt i nesten to timer, så kan man jo forsette bitte litt til. Gikk forholdsvis greit å finne parkering på Nordby, ikke verst bare det til å være lørdag i regnvær. Og inne...fikk eksemtendeser tvert. Så mye folk overalt og alle labber av sted med all verdens tid. For noen som skal i en butikk og vet hvor de skal, så er det helt grusomt å komme bak de som går tre i bredden mens de så vidt beveger seg. Kom til butikken, men vogn må man jo ha når det er snakk om brett med bokser og litt annet.    
   Vognparkering var i alle fall rett ut døra, slettes ikke verst til å være oss. Men 20 kroning, hvem har vel det? En erfaren shopper kanskje, men det er ikke jeg. Er ikke på Nordby hvert år, og ikke skal jeg det heller. De siste årene har gubben vært innom etter at han har kjørt meg til Strømstad og Grenserittet. Utmerket for ham å handle på vei tilbake til Halden, må jo vente på meg der allikevel.  Rittet droppet jeg jo glatt i år, og straffa, ja det er å handle selv. Med de kvelningsfornemelsene jeg fikk inne på det overfylte senteret, ja da tror jeg jammen det blir sykling neste år ! Blir sliten på en mer behagelig måte av det. Så var det 20 kroningen da. Er så dust å stå i en kø for å veksle liksom. Lå en annen butikk rett innafor døra og gikk inn der. Var mye kult der, så kunne fort ha blåst vekk noen kroner, men fant en Wunderbaum faktisk, betalte og der kom mynten vi trengte.

Veien til ei handlevogn!

  Har en liknende i Berlingoen. Lukter høgg, men Lillegul har en slik i speilen og flere andre Mustanger ha en slik, så det er et must....ifølge Ole Kristian . Er jo litt tøff da og  nå har vi en klar til vår ,ha -ha ,kommende bil.   Og kommende, ja er nå på Finn hver dag , noen kommer, noen går, men ingen umiddelbare WOW, sånn innen grei geografisk radius og satt budsjett.  Kanskje noe på gang, men må jo se den "live" først. 

 Endelig handlevogn og shopping kunne starte. Et par brett av det ene og et par av det andre. Litt smågodt, det norske smaker mye bedre, men måtte ha bittelitt til hjemturen. Kø, betale, tut tut, unna vei tilbake til bilen, fortsatt regn, finne  E6, riktig retning og køle på.

Ser jo digg ut, men er vel ikke all verden.

  Olemann hadde jo som vanlig tatt litt mer enn tenkt, også noen sjokoladekuler han trodde han visste hva var. Høgger innpå i kjent stil, forandrer utrykk og en merkelig lukt kommer. Ungen hadde tatt cognackuler, litt ukjent smak for den lille mannen. Men sjokolade er sjokolade, så han mumset jo videre. I en småvarm bil, fyrte jo  etter regnet og litt feilvurdert bekledning, så luktet det rett og slett alkohol. Vel er det helg, men det passer seg vel ikke helt, så han måtte pent finne noe annet i posen.

  Jo nærmere vi kom vårt trygge hjem , jo bedre ble været. Kom hjem til sol og pent vær, akkurat det vi forlot. En liten tur med min kjære hund og en sving innom postkassa , som jeg glemte å besøke i går.Der lå ei ny Donaldbok, så kvelden var reddet. Deilig og endelig få satt seg ned. Har ei tå som virker brukket, men det er en annen historie;-)

 






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sommerbil, Wunderbaum og varm bikkje

En nervøs pessimist på bedringens vei

Hunderfossen